Image Description

Sobno kolo je odličen način za ohranjanje forme

Kolesarjenje je ena bolj priljubljenih in priporočljiv športnih aktivnosti. Primerno je tako za rekreacije željne posameznike kot profesionalno usmerjene športnike. Kolesarjenje je namreč odličen način za pridobivanje kondicije in telesne vzdržljivosti. Vendar pa kolesarjem pogosto ponagaja tudi vreme. Še posebej pogosto do tega pride pozimi. V neugodnih vremenskih razmerah se zato kot odlična rešitev izkaže sobno kolo. Z njegovo pomočjo ne boste več izpustili prav nobenega kolesarskega treninga, v odlični formi pa boste ostali tudi v hladnejši polovici leta.

Sobno kolo za vsakogar

Sobno kolo je rekreacijska naprava, ki jo lahko uporablja prav vsak, ki želi nekaj dobrega narediti zase in za svoje telo. Sobno kolo vam bo omogočilo odlično športno izkušnjo, ne glede na vaš spol, starost in telesno pripravljenost. Želite izgubiti odvečne kilograme, pa vam ni do obiskovanja fitnesa? Ali morda potrebujete zgolj nekaj dodatne popoldanske rekreacije? Potem je odločitev za nakup sobnega kolesa prava za vas.

Prednost sobnih koles je tudi ta, da na trgu obstaja veliko različnih modelov z različnimi funkcijami, ki so primerni za ljudi z različnimi cilji in telesno kondicijo. Izbirate lahko tako med sobnimi kolesi za popolne začetnike kot tistimi profesionalnimi modeli, ki jih uporabljajo najbolj vrhunski kolesarji. Sobno kolo vam hkrati omogoča tudi poljubno nastavitev težavnosti vadbe, merjenje prevoženih kilometrov, kalorij in hitrosti kolesarjenja. Vse meritve kolo beleži in vam jih predstavi v obliki analize. Tako lahko sproti spremljate svoj napredek in si postavljate nove in višje cilje.

Odločite se za zdrav način rekreacije

Vsi vemo, da pretirane obremenitve pri športnih aktivnostih negativno vplivajo na naše sklepe. Kolesarjenje pa predstavlja najbolj ugodno obliko športne vadbe, ki pomembno razbremeni vaše sklepe in v gibanje spravi celotno telo. Ta odlična aerobna oblika vadbe je zato primerna tudi za vse tiste, ki imajo težave s sklepi ali okrevajo po kakšni operaciji. Uporaba kolesa ima tudi veliko prednosti pred ostalimi kondicijskimi vadbami, kot je na primer tek. Tako navadno kot sobno kolo namreč znatno blažita obremenitve na kolena, gležnje, veliko manj pa trpi tudi hrbtenica.

Seveda bodite tudi pri uporabi sobnega kolesa zmerni in obremenitve prilagodite svoji telesni pripravljenosti in sposobnostim. V prvi vrsti poslušajte sebe in svoje telo. Ravno zaradi tega je odločitev za nakup sobnega kolesa tako priporočljiva. Zaradi možnosti nastavitve težavnosti vadbe, se sobno kolo popolnoma prilagodi vam in vašim potrebam. Začetniki boste poskrbeli za uspešen štart, tisti z nekoliko več telesne kondicije pa boste lahko povečali težavnost vadbe. Na tak način pa boste tudi najhitreje prišli do željenega cilja.

Dobrodošli pri nas

Pri Akvoniju smo za vas pripravili sobna kolesa od A do Ž. Pri nas zadovoljimo tako potrebam začetnikov kot tudi visokim pričakovanjem profesionalcev. Izbirate lahko med osnovnimi modeli sobnih koles, ki so namenjeni predvsem popoldanski rekreaciji v zavetju vašega doma ali pa z enim izmed vrhunskih modelov dopolnite svoj domači fitnes. Naša sobna kolesa so med kolesarjenjem popolnoma tiha, zato lahko med rekreacijo nemoteno spremljate tudi vašo najljubšo oddajo na televizijo. Odločite se za nakup sobnega kolesa in združite prijetno s koristnim. Zagotavljamo vam, da boste nad končnim rezultatom več kot navdušeni.