REKLAMACIJA ALI VRAČILO BLAGA

REKLAMACIJE V PRIMERU NAŠE NAPAKE

V primeru, da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov, nas morate o tem obvestiti v 14 dneh od datuma prejema izdelka. Prosimo vas, da izdelke vrnete v originalni prodajni embalaži ter v stanju, kakršnem ste izdelek prejeli. Priložite izpolnjen reklamacijski obrazec, ki ga na zahtevo pošljemo po elektronski pošti, s kratkim opisom, kaj je razlog za vračilo. Znesek v vrednosti vrnjenega izdelka, brez stroškov dostave vam bomo vrnili, priznali kot dobropis ali pa izdobavili nove izdelke.

VRAČILO IZDELKA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko v 14 dneh od prevzema blaga odstopite od pogodbe, ne da bi za to bilo potrebno navesti razlog.

TRGOVINA AKVONIJ FRANC ZUPANC S.P., CESTA KOZJANSKEGA ODREDA 13 , 3230 ŠENTJUR ne krije stroškov vračila blaga. Stroške krije kupec. Izdelek se lahko vrne podjetju  TRGOVINA AKVONIJ FRANC ZUPANC S.P., CESTA KOZJANSKEGA ODREDA 13 , 3230 ŠENTJUR v 14 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe/ponudbe o nakupu.

Blago mora biti izdobavljeno na sedež podjetja nepoškodovano ter v nespremenjeni količini, razen v primeru, da je blago uničeno ali pokvarjeno brez krivde kupca. Prav tako mora ostati nepoškodovana in nespremenjena originalna embalaža izdelka.

Naše podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen, če je dogovorjeno, da naše podjetje samo prevzame vrnjeno balgo (5. odst. 43d. člena).

Potrošnik pri odstopu od pogodbe in vračilu blaga odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

REKLAMACIJA IZDELKA

Če je reklamacija upravičena, imate pravico izbrati drugi izdelek iz ponudbe, zahtevati dobropis ali zahtevati vračilo kupnine.

Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare izdelka ni mogoče rešiti nemudoma, podjetje sestavi reklamacijski zapisnik ter pošlje blago na analizo, katera potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacije. Stroške analize krijemo le, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru stroške poravnate sami.

Vsak vrnjeni izdelek je kupec dolžan poslati po pošti na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Naslov za vračilo izdelka: TRGOVINA AKVONIJ FRANC ZUPANC S.P., CESTA KOZJANSKEGA ODREDA 13 , 3230 ŠENTJUR
 

Obrazec za vračilo blaga Akvonij (.doc)