Image Description

Emajlirana posoda je kraljica tradicionalne kuhe

Cilj vsake kuhe je, da so končne jedi nadvse okusne in v ustih pričarajo pravo eksplozijo okusov. Pomembno se je zavedati, da na kakovost in pestrost okusov vpliva tudi vrsta posode, ki jo uporabljate pri kuhanju. Ena takih, ki bogati obroke že stoletja, je tudi emajlirana posoda. Strokovnjaki pravijo, da ima svoj poseben vpliv na hrano prav material, iz katerega je izdelana emajlirana posoda. To je emajl, ki poleg vrhunskega okusa omogoča tudi zdravo pripravo obrokov.

Zahvala gre kakovostnemu materialu

Emajlirana posoda velja za najbolj kvalitetno vrsto posode na trgu, katere življenjska doba lahko doseže več desetletij. To je tudi razlog, da jo pogosto srečate tudi v omarah vaših babic. Te vam bodo znale povedati, da gre za kraljico tradicionalne kuhinje. Hrana, pripravljena v emajlirani posodi, namreč zadrži ves svoj omamni vonj in vrhunski okus.

Zahvala za vse prednosti emajlirane posode pa gre materialu, iz katerega je narejena. Emajl je izredno odporen material, zato je emajlirana posoda primerna tako za kuhanje kot pečenje. Uporabljate jo lahko tako na plinskem štedilniku kot električni kuhalni plošči, razveselili pa se je bodo tudi lastniki indukcije.

Glavna prednost emajla pa je zagotovo omogočanje zdrave kuhe, ki je primerna celo za ljudi z alergijami. Material je namreč odporen na praske, zato se med kuhanjem in čiščenjem ne poškoduje. Poleg tega pa ne povzroča alergijskih reakcij, preprečuje pa tudi zadrževanje škodljivih bakterij. Emajlirana posoda prav tako ne vsebuje škodljivega niklja, zato to vrsto posode priporoča celo Svetovna zdravstvena organizacija.

Pestra izbira emajlirane posode

Večina ljudi išče način, kako bi med pripravo hrane kar se da ohranili prvotni okus in sočnost hrane. Ta se namreč med dolgotrajno temperaturno obdelavo porazgubi, hrana pa je zato pogosto suha in pusta. Rešitev predstavlja odločitev za emajlirano posodo. Ta je posebna tudi zaradi načina svoje izdelave, ki je osnova za ohranjanje pestre palete okusov.

Pri posodi iz emajla se na kovino nanese tanka plast stekla. Kovina namreč omogoča hitro segrevanje dna posode in učinkovit prenos toplote po površini. Kuhanje in praženje sestavin v nedogled bo tako postalo le še preteklost, vi pa boste lahko uživali v zdravih in okusa polnih obrokih. Hitra priprava hrane pa prinaša še eno odlično prednost – prihranek pri porabi električne energije.

Izbira današnje emajlirane posode je pestra in zelo obširna. Pri nas lahko dobite vse od lončkov, loncev, kozic, ponev, posod, pekačev, skled in legendarnih džezv za pripravo omamno dišeče kave. Za vas smo pripravili emajlirano posodo najrazličnejših velikosti, oblik in barv. Velika večina naših strank pa se rada vrača nazaj k svojim koreninam, zato je še posebej priljubljena retro izvedba emajlirane posode. Ker cenimo svoje stranke, boste v naši ponudbi našli le najbolj kakovostno posodo iz emajla. Ta se lahko pohvali z debelim nanosom plasti emajla, ki se ne kruši in tako omogoča popolnoma neoporečno pripravo jedi. Če želite sebi in svoji družini privoščiti le najboljše, potem je Akvonij prava izbira za vas.

Še danes si privoščite odlično kuharsko pomočnico, ki vam bo zvesto služila dolga leta. Zato preglejte našo bogato ponudbo in izberite svojo emajlirano posodo. Naj tudi v vaši kuhinji omamno zadiši.